• Nieuwlande. De mannen van trainer Michel van Essen wisten met een effectieve eerste helft de
    wedstrijd al naar zich toe te trekken. Topschutter in deze competitie Ismaël Ucan bewees weer
    optimaal zijn waarde, want met een hattrick bracht hij de ruststand op 0-3. In de tweede helft drong
    de thuisclub wel aan maar doelman Sander Lubbers etaleerde een prima vorm en kreeg pas in de
    82 ste minuut een tegentreffer binnen en in de slotminuten wist hij de spanning uit de wedstrijd te
    houden door een strafschop van de gastheren te stoppen.

De eerste helft was amper op gang of Sander Lubbers wist al met een goede reactie tot twee keer
    toe SCN van het scoren af te houden. Aan de andere kant had Ismaël Ucan na een fraaie steekpass
    van zijn broer Yusuf ook de 0-1 op zijn schoen maar doelman Lars Koster greep sterk in en bleef de
    score nog even op 0-0. SCN aanvaller Stefan Bruinsma kreeg de volgende kans maar hij schoot
    rakelings voorlangs. Ismaël Ucan liet zijn volgende kans niet onbenut, want na mistasten in het
    centrum van de verdediging wist hij met een sterke actie voor doelman Koster te komen en liet deze
    vervolgens kansloos (0-1). Direct daarna had Henk Jan van der Meer van SCN de bal voor het
    inglijden bij een scherpe voorzet maar hij liet de bal net buiten de tweede paal over de achterlijn
    verdwijnen. Jeffrey Boxma was voor Tiendeveen te gehaast bij het inschieten op het SCN doel
    waardoor de bal ruim over vloog. Weer was SCN dicht bij de gelijkmaker maar nu zag Dennis
    Boertien zijn schuiver ook net naast gaan via de prima reagerende doelman Lubbers. In de 38 ste
    minuut werd Ismaël Ucan de diepte ingestuurd en binnen het strafschopgebied werd hij neer
    gehaald waardoor scheidsrechter Hoorn uit Zuidwolde niets restte dan naar de stip te wijzen. Ismaël
    Ucan nam opnieuw de verantwoording vanaf deze stip en liet doelman Koster kansloos de tweede
    treffer uit het net halen. Drie minuten later wist Ismaël Ucan opnieuw zijn grote waarde voor
    Tiendeveen uit te drukken in een score en had daarmee voor de tweede keer op rij een hattrick
    bijgeschreven. Justin Lunenborg boogde de bal de diepte in waar Yusuf Ucan deze verlengde met het
    hoofd en daarmee broer Ismaël weer vrij voor Koster bracht. Ismaël Ucan schoot de bal weer koeltjes
    binnen (0-3). SCN had nog een laatste kans voor rust via Dennis Boertien maar doelman Sander
    Lubbers greep weer goed in, waardoor de thee gedronken werd met een 0-3 voorsprong.

Na rust wisselde SCN meteen twee verse krachten in om tot een beter resultaat te komen maar
    Lubbers werd gaandeweg een groot struikelblok voor de gastheren. Zo wist Jeffrey Marissen voor
    gevaar te zorgen met zijn schot, maar Lubbers wist te pareren en mede door de assistentie van Yoran
    Duman werd de bal geruimd. Tiendeveen kwam in deze fase maar moeizaam tot scoringskansen en
    stond het verdedigen van de score voorop als de grootste opdracht wat met verve werd gedaan. Het
    centrale duo Hans ten Kate en Ibrahim Deniz, die terug is van zijn studie periode in het Engelse
    Newcastle wist veel te ruimen. Werden beiden wel een keer gepasseerd, dan stond doelman Sander
    Lubbers in de weg. Jeffrey Marissen van SCN kreeg tot drie keer toe een mogelijkheid om Sander
    Lubbers te verschalken maar even zo vaak wist de doelman de situatie doelpunt vrij op te lossen.
    Willy Lubowa stuitte ook nog eens van dichtbij vanaf de achterlijn op doelman Lubbers. Toch kwam
    SCN in de 82 ste minuut tot een treffer. Een vrije bal werd in de doelmond geschoten die ineens op de
    schoen werd genomen waar Lubbers nog wel antwoord op had maar de wegspringende bal werd
    hard in het dak bij Lubbers geschoten door Wilmar Pastoor wat de 1-3 betekende. Toen in de 90 ste
    minuut SCN ook nog een strafschop kreeg kon de spanning nog weer helemaal terug worden
    gebracht door de thuisclub maar Sander Lubbers pareerde de inzet van Jeffrey Marissen op sterke
    wijze met een hoge voetbeweging waarmee de eindstand op 1-3 bleef staan. Hiermee had
    Tiendeveen een sterk collectieve prestatie op het zware veld van SCN weten te leggen wat drie
    kostbare punten opleverde.

Opstelling Tiendeveen: Sander Lubbers, Yoran Duman, Hans ten Kate, Ibrahim Deniz, Justin
    Lunenborg, Hans Bakker (73 ste min. Kadir Tangor), Robert Stille ( 73 ste min. Tijmen de Vries), Danny
    Stuifzand (80 ste min Mitchell Pekel), Jeffrey Boxma, Yusuf Ucan en Ismaël Ucan.

Man van de wedstrijd: Sander Lubbers.